zondag 24 juli 2016

Perzik clafoutis/ Peach clafoutis


Scroll doheb gemwn for english.

Vandaag weer een echt sinner Sunday recept. Ik had laatst  kersen clafoutis als dessert gemaakt. Ik moest toen denken aan mijn allereerste dessert wat ik ooit voor gasten heb gemaakt en dat ga ik vandaag maken! Een clafoutis met perziken. De clafoutis met perzik vind ik nog steeds het lekkerst. Heerlijk fris en het smaakt naar zomer!
Je kan de clafoutis warm of koud eten. Met dit warme weer vind ik het lekker als je clafoutis even koelt, dan is de taart extra fris van smaak.

Let cook!




Ingrediënten voor een taartvorm van 25 cm doornede:

5 eieren
50 gr roomboter, zacht
80 gr witte basterd suiker
100 gr bloem
2 dl melk
100 gr crème fraîche
5 perziken, geeschild en in partjes gesneden
3 eetlepels Amaretto

Methode:

Verwarm de oven voor op 200 ⁰ C. 

Besprenkel de perziken met Amaretto en laat even staan zodat ze de likeur opnemen.

Klop de eieren luchtig met de basterd suiker. Voeg nu de boter toe en mix weer opnieuw. 
Voeg de bloem en melk onder langzaam mixen toe. Voeg als laatste de crème fraîche toe en mix alles op de hoogste stand.

Veteen lage taartvorm in met boter en verdeel de perziken over de bodem. 
Schenk het beslag over de perziken en bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar.
Prik er even met een breinaald of andere pin in om te kijken of de clafoutis gaar is. De pin moet er bijna droog uitkomen.


 

Today it is sinner Sunday and I have made a nice dessert.
Last time when I was making a clafoutis of cherries I was thinking about the very first dessert I made for dinner guests. That is what I am going to make today!
A clafoutis with peaches. It is so fresh and really tastes like summer to me.

You can eat the clafoutis when it is still hot, but I really like to eat it cold now, since it is so hot outside right now. It is so refreshing to eat this clafoutis with peaches!

Lets cook!

Ingredients for a baking tin of 5 cm:

5 eggs
50 gr butter, soft
100 gr flour
80 gr caster sugar
2 dl milk
100 gr crème fraîche
5 peaches, peeled and cut into pieces
3 tablespoons of Amaretto

Method:

Heat the oven at 392  F.

Pour the Amaretto over the peaches and let it rest for 5 minutes.

Mix the eggs with the caster sugar.
Add the butter, flour and the milk and mix again. Add the crème fraîche and mix everything well.

Grease the baking tin with butter. Spread out the peaches in the baking tin and pour the batter over the peaches. Bake the clafoutis in 40 minutes in the middle of the oven.












                                                                                                               Enjoy your dessert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!