zaterdag 9 juli 2016

Kersenclafoutis/ Cherry Clafoutis


Scroll down for english.

Ik had laatst al gezegd dat ik allerlei gerechten in mijn hoofd had toen ik al die heerlijke kersen zag liggen in de winkel. Dit nagerecht was er één van.

Toen ik op kamers ging in Amsterdam en ineens voor mijzelf moest koken ontdekte ik dat sommige gerechten best eenvoudig waren om te maken en toch fantastisch smaakten. Clafoutis was het eerste dessert wat ik  daar zelf maakte en mijn gasten voorschotelde. Iedereen vond het heerlijk. Ik maakte het toen vaak met perziken. Aangezien ik toen moest rondkomen van wat studiegeld was dit ook een ideaal gerecht want het is geen duur nagerecht om te maken.

Ik heb er nu voor gekozen om kleine porties clafoutis te maken (potjes voor 1 persoon)  maar ik maak van dezelfde ingrediënten ook vaak  een grote taart. Gebruik dan een lage vorm met een doorsnede van 23 cm.

Lets cook!




Ingrediënten voor 6 personen:

300 ml melk
3 eieren
75 gr roomboter
80 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
90 gr bloem
200 ml crème fraîche
500 gr kersen,gehalveerd en ontpit
2 opgehoopte eetlepels bruine basterd suiker
poedersuiker
mespunt zout

Methode:

Verwarm de oven op 210 ⁰ C. Vet 6 eenpersoons ovenschaaltjes in met roomboter en bestrooi de binnenkant met poedersuiker.

Verhit de roomboter in een klein pannetje en laat langzaam smelten.
Pak een grote kom en klop de eieren los met de suiker,vanillesuiker een mespunt zout. Voeg nu de melk en de crème fraîche toe en mix dit alles goed. Doe nu de bloem erbij en mix weer goed. Als laatste voeg je de gesmolten boter toe. Mix alles voor de allerlaatste keer.

Verdeel nu de kersen over de schaaltjes en giet het beslag er bovenop. Strooi basterd suiker over de clafoutis en zet de schaaltjes dan gedurende 30 minuten in de oven. 

Laat de clafoutis een klein beetje afkoelen en bestrooi  dan met een beetje poedersuiker.
Je kan de taartjes zowel warm als koud eten. Heerlijk als nagerecht, maar ook heerlijk in de middag bij een kopje koffie of thee!



I told you a few days ago that I had some recipes in mind with cherries. This was one of them.
When I started living on my own in Amsterdam I didn't had that much money to spent on food.
But when I had guests for dinner I wanted to make something nice of course. It had to be easy to make, because I was just learning how to cook, and it had to be affordable.
I came up with Clafoutis. This was the first dessert I baked when I had friends for dinner.
It was delicious and not hard to make.

So when I saw those delicious cherries at the green grocer the other day I remembered my first Clafoutis. That one I baked with peaches. Now I will bake Clafoutis with cherries.
I used different little casseroles to bake my clafoutis but you can also bake one big one.

Lets cook!

Ingredients for 6 people:

300 ml milk
3 eggs
75 gr butter
80 gr sugar
16 gr vanilla sugar
90 gr flour
200 ml crème fraîche
icing sugar
500 gr cherries, halved and pitted
2 heaped spoons of brown sugar
one pinch of salt

Method:

Preheat  the oven at 410 ⁰ F. Grease the little casseroles with butter and put some icing sugar in each casserole.

Put the butter in a sauce pan and melt it a  medium heat.
Take a large bowl and mix the eggs with the sugar, vanilla sugar and a pinch of salt.
Add the milk and crème fraîche and mix it well. Now add the flour and mix again.
Finally you add the melted butter. Mix again.

Divide the cherries among the little casseroles and pour the mixture over the cherries. Finish with some brown sugar on top of it.
Bake the Clafoutis for 30 minutes in the oven.
Let it cool a bit and garnish with some icing sugar.

You can eat the Clafoutis either warm or cold. It is nice as a dessert when having friends over but I also love to eat it in the late afternoon with a cup of coffee or tea. Delicious!








                                                                                                                          Enjoy your dessert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!