woensdag 20 juli 2016

Rucola Rösti/ Rösti with rocket leaves


Scroll down for english.

Vandaag dan het beloofde recept van de rucola rösti. Dit had ik als bijgerecht gemaakt bij Catalaanse worstjes in tomatensaus.

Vaak worden aardappelen op dezelfde manier gegeten. Gebakken of gekookt. Ik wil daar graag wat variatie inbrengen en probeer soms wat verschillende aardappel gerechten uit. Dit gerecht is een hele leuke sidedish en voor kinderen die lastig groenten eten ideaal! Je verstopt het groen namelijk in de rösti dus dat hebben ze niet zo snel door.


Lets cook!




Ingrediënten voor 4 personen:

150 gr rucola
800 gr vastkokende aardappelen
3 eieren
peper/zout
olijfolie of kokosolie

Methode:

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Pak een kom en meng de aardappelen met de eieren.
Snijd de rucola grof en meng met de aardappelen en ei.
Breng op smaak met peper en zout.
Je gaat nu platte koekjes maken in de pan. Ik gebruik ongeveer 1½ eetlepel van het röstimengsel om een koekje van te maken.
 Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en doe een paar hoopjes röstimengsel in de pan.
Bak in ongeveer 8 minuten de koekjes krokant.
Draai de koekjes halverwege de baktijd om.

Laat de rösti uitlekken op een bord met keukenpapier.

Serveer op een mooi bord met een stukje vlees of vis.
Of geef een koekje als voorgerecht.


Today I will give you the recipe that I promised when I made my Catalan sausages. Rösti with rocket leaves. It is very easy to make and it is a nice side dish.
It is also ideal for children because they do not notice that they are eating vegetables. And most kids love baked potatoes!

Lets cook!

Ingredients for 4 persons:

3 eggs
150 gr rocket leaves
800 gr waxy potatoes
pepper/salt
olive oil or coconut oil

Method:

Peel of the potatoes and grate the potatoes coarsely.
Mix the potatoes with the three eggs.
Cut the rocket leaves coarsely.
Mix with the potatoes and add pepper and salt.

You are going to bake pancakes of the mixture in a frying pan. You have to use about 1 ½   tablespoon of the potatoe mixture to get a nice pancake.
   
Heat some olive oil in a frying pan and add some of the rösti mixture in the pan. You can fry about 4 pancakes at the same time.
Bake the rösti for 8 minutes. Turn half the baking time to bake it golden brown and crispy.

Put them on a plate with kitchen paper.

Serve with some meat or fish. You can also serve the rösti as a starter.


                                                                                                                  Enjoy your dinner!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!