zondag 21 augustus 2016

Geroosterde lamsribbetjes/ Roasted lamb ribs


Scroll down for english.

Zondagen zijn voor lekker eten met het gezin of voor eten met vrienden. Dit is een recept wat daar echt goed bij past. Zoals jullie weten ben ik een groot fan van Nigella maar ik had al een tijdje geen receptjes meer van haar geprobeerd. Deze zag ik voorbij komen en heb ik meteen bewaard om eens op een zondag uit te proberen. Ik heb het een beetje naar eigen inzicht aangepast uiteraard.

Iedereen vond het echt heerlijk en het is niet moeilijk om te maken. Ik vind het wel belangrijk dat je het lam van een goed adres haalt want anders krijg je al heel snel dat het droog wordt of er alleen maar vet aan het bot zit. Ik heb het vlees van Hoenderspecialist Paul de Wit & zn.  Ze zijn vooral gespecialiseerd in wilde kalkoenen maar leveren ook andere soorten vlees. Ze hebben geweldig lekkere eendeborst, lam, rund en heerlijke worstjes.  Ze staan op zaterdag altijd in Amsterdam op de boerenmarkt op het Buikslotermeerplein en op de Lindegracht. Op woensdagen zijn ze te vinden in Haarlem op de Grote markt en op het Haarlemmerplein. Ik raad je echt aan om daar een keer vlees te halen. Je kan het ook tevoren bestellen. Ik had een voorraad in de vriezer en deze ribbetjes voor een mooie zondag bewaard. Kijk maar eens op de website www.boerenmarktnoord.nl/de-hoenderspecialist.

Als je bij de ingrediënten kijkt dan zie je dat er nigellazaad in zit. Dit is geen grapje! Je kan dit halen bij een toko.

Lets cook!




Ingrediënten voor 5 personen:

10 lam ribbetjes
3 eetlepels olijfolie
4 tenen knoflook geplet en fijn gesneden
3 eetlepels sojasaus
4 theelepels nigellazaad
4 theelpels komijnzaad

Methode:

Verwarm de oven voor op 150  C. 
Pak een stuk aluminiumfolie en vouw dit dubbel. Leg dit op de oventray zodat er geen vocht gaat lekken in de oven.

Pak een schaal en mix hier de olijfolie, sojasaus, knoflook, komijnzaad en nigellazaad in. 
Haal de ribbetjes één voor éen door de marinade en leg op de oventray.

Pak nu een eetlepel en schep de overgebleven zaden uit de marinade en verdeel deze over de ribbetjes. Sprenkel nog een beetje marinade over de ribbetjes en bak ze in ongeveer 1½ uur bruin en knapperig.

Serveer met een frisse salade en gepofte aardappel. 



Today it is time for a Sunday roast! I love to eat with friends or to cook something special for the family on a Sunday. You know by now that I am a huge fan of Nigella. It was some time ago though that I tried one of her recipes. This one I saved for a special Sunday. Roasted lamb ribs with nigella seed. This is not a joke..it is for real. You can buy the nigella seeds in a toko. It gives the meat a really nice taste.

The recipe is very easy to make and I just made a few changes. I think it is very important that you buy your meat from a good butcher. It makes all the difference in the world for the taste.
I bought the meat in Amsterdam at the farmers market. www.boerenmarktnoord.nl bij de Hoenderspecialist Paul de Wit & zn. They sell meat on  Saturday in Amsterdam and on Wednesday in Haarlem. You can also order in advance. They have excellent poultry, duck, beef, sausages etc. When I buy some I keep some stock in my freezer.

Lest cook!

Ingredients for 5 people:

10 lamb ribs
3 tablespoons of olive oil
3 tablespoons of soy sauce
4 gloves of garlic, peeled and cut into little pieces
4 teaspoons cumin seeds
4 teaspoons nigella seeds

Method:

Preheat the oven at 302 ⁰ F. 
Take some tinfoil and double it up before you put it on the oven tray. This is to prevent the juices from leaking into your oven.

Now mix the olive oil, soy sauce, garlic, cumin seeds and nigella seeds in a bowl. Dip the lamb ribs into the marinade and put them one by one on the oven tray. 
Now take a tablespoon and scoop out the seeds that are left in the bowl with marinade. Divide these over the ribs and sprinkle some of the leftover marinade on top.

Put the oven tray in the oven and roast the lamb ribs for 1½ hour until they are golden brown and crispy.

Serve it on a nice plate with some fresh salad and a jacket potato. 




                                                                                                                           Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!