vrijdag 1 april 2016

Zoete aardappelsoep/Sweet potato soup



Scroll down for english.

Ik heb vandaag lekker gezond en makkelijk gegeten. Zoete aardappel wordt tegenwoordig gelukkig meer gegeten. Het is enorm gezond en je kan er van alles mee maken. Er zitten veel vezels in en die zijn goed voor de darmen, zorgen voor een verzadigd gevoel en leveren nauwelijks calorieën.
In zoete aardappel zit veel vit-B,C, mineralen, en antioxidanten.
De zoete aardappel is heel goed om te eten voor mensen met diabetes omdat het complexe koolhydraten bevat. Het eiwithormoon adiponectine wat in zoete aardappel zit heeft een gunstig effect op de bestrijding van depressies.

Ik heb zoete aardappel zeker twee keer in de week op het menu staan en vandaag maakte ik er een soep van. Heerlijk als avondmaal maar ook een hele goede lunch.

Lets cook!


donderdag 31 maart 2016

Bloedsinaasappel gin en tonic/Bloodorange gin and tonic


Scroll down for english.

Voor een hoop mensen begint het weekend al een beetje op donderdagavond. Terwijl er toch vaak nog gewoon gewerkt moet worden op vrijdag. Veel mensen gaan even de stad in, even een hapje eten of even een drankje drinken. Dat zijn de echte levensgenieters!
 Voor deze mensen heb ik alvast een mooi drankje om uit te proberen. Het is echt heerlijk! En je hebt voor deze cocktail een goed excuus want de tonic zorgt voor kinine, werkt tegen malaria, bevordert spijsvertering etc, en de gin werkt vochtafdrijvend  en kan helpen om sterkere botten te krijgen!

En voor de mensen die nog vol in de drukte zitten net zoals ik meestal op donderdag...alvast een recept om klaar te zetten voor vrijdagavond. Een prachtig drankje on het weekend mee in te luiden.

Lets shake!


woensdag 30 maart 2016

Zucchini scapece


Scroll down for english.

Wie van italiaans eten houdt zal dit zeker een lekker gerecht vinden. Courgette reepjes gebakken in zonnebloemolie. Het gerecht kan als side dish gegeten worden bij pasta, maar ook bij vlees of vis.
Een voordeel is dat je dit gerecht eerder op de dag kan maken en vlak voor het serveren even kan opwarmen. Maar koud vind ik het gerecht ook erg lekker. En het gerecht is echt razendsnel klaar!

Lets cook!


dinsdag 29 maart 2016

Smoothie bowl



Scroll down for english.


Na al die chocolade eieren, broodjes en ander lekkers even een gezonde start vandaag en terug naar healthy food. Ik heb een kommetje gevuld met allerlei gezonde dingen. Dit geeft een vitamine boost! Je voelt je er heerlijk bij en het vult voor lange tijd. En het ziet er zonnig uit hè?

Lets cook!


maandag 28 maart 2016

Lamscurry/lamb curry





Scroll down for english.

Lam eten hoort echt bij Pasen bij ons thuis. De ene keer zet ik een grote lamsbout op tafel, de andere keer lamsgehakt, en dit jaar een lamscurry. Ik ben dol op curry, ik zou het op elk moment van de dag kunnen eten! Deze curry is één van mijn favorieten. Echt erg smakelijk! De mix van kruiden is echt geweldig in combinatie met het lam. Deze is helemaal niet spicy dus ook geschikt voor kinderen. Mijn kinderen hebben mij gesmeekt om de curry te maken met Pasen. Ik dacht nog wat over te houden voor een dagje later maar alles was op!

Je kan de curry serveren met rijst of naanbrood.

Lets cook!


zondag 27 maart 2016

Gebakken paasei met paprika/ Fried Easter egg with green bell pepper



Scroll down for english.

Vrolijk pasen allemaal!

Heerlijk uitgebreid paasontbijt met allerlei soorten eieren. Jammer dat nu net de klok een uur vooruit werd gezet..dat betekent vandaag toch een uur eerder het bed uit om uitgebreid ontbijt te maken.Ik had  om die reden de tafel gisteravond al gedekt zodat ik mij  op deze paasochtend volledig op het kokkerellen kan storten.

Jullie weten wat wij eten deze ochtend...yep bagel met gerookte zalm en cream cheese! Ik maak ook nog extra gebakken eieren. Als je nog tijd over hebt is dit een leuk idee. Kinderen vinden het erg leuk om hierbij te helpen. Het maakt ze apetrots zo'n  mooi gebakken ei.

Lets cook!


zaterdag 26 maart 2016

Bloedsinaasappel Prosecco cocktail/ Blood orange Prosecco cocktail



Scroll down for english.

Morgen is het Pasen  en ik heb een feestelijk drankje voor bij de brunch of voor borreltijd.
Het ziet er spectaculair uit, smaakt verrassend en het is zo gemaakt.

Lets cook!